neděle 28. března 2010

Maličký kousek Francie v Caffé Minor


Opět se vracíme na Úvoz a opět do blízkosti Pomalého baru a opět se mu vyhneme. Dnes zavítáme do maličké kavárničky s příznačným názvem Caffé Minor.
Osobně ji navštěvuji spíše výjimečně, ale vždy si užívám možnosti sedět u velkého okna a pozorovat shon na ulici, od které jsem příjemně izolován, moje smysly obluzují hezké fotografie, příjemná klidná hudba a úžasná obsluha, která jak kdyby vypadla z Amélie z Montmartru.
Pokud to vezmu trošku popořádku, tak interiéru se nedá snad nic vytknout, je příjemný, není přeplácaný a překvapivě nepůsobí stísněně, i když je tak maličký. Dominuje mu hezký bar a již zmiňovaná usměvavá obsluha.
Sortiment mají velmi sympatický, jistě si vyberete, dejte si třeba bábovku k snídani a můžeme doporučit mošt, který mají i v bio verzi. Kávu od první návštěvy jistě zlepšili, cappuccino nehyzdí nevyžádaný meruňkový toping, jak se nám kdysi stalo, ale zdobí ho velmi krémová pěna a skoro mě nalákalo, abych si ho dal a to, jak víte kávu nepiju.
Určitě tam jděte, měli byste tuto kavárničku navštívit, existuje pro to řada důvodů. Pravidelné výstavy a další kulturní akce, o kterých se můžete dočíst na jejich blogu, přirozená intelektuální atmosféra, nebojte se tam vzít baret, či něco podobného a přeci jen je to asi nejmenší kavárna v Brně a to byste jistě nechtěli vynechat. Najdete ji zde, navštivte ji a dejte vědět, jak se Vám tam líbilo. A po návštěvě si můžete udělat třeba výlet na Špilberk, který je hned nad ní.

9 komentářů:

  1. Bylo to včera, co jsem navštívila v odpoledním slunci Caffé Minor. Po vášnivé diskusi jsem prostě nemohla odolat. Kavárnička z ulice působí velmi miniaturně, ale uvnitř jako by to nevadilo. Hostů bylo jen pár. Obsluha velice ochotná a milá, s dobrým hudebním vkusem... Dala jsem si čokoládovou kávu a na půl hodinky se začetla do knihy. Klid, francouzská elegance a styl, kolebání hudby... Příště s sebou vezmu na puštění nějaké chansony :o).

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem tam objevila Ninu Simone :-) opravdu dobrý hudební vkus.

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi příjemný blog, jehož pravidelným návštěvníkem se od této chvíle stávám.
    Lze-li psát i recenze na přání, prosím o tři kousky - můj oblíbený Encounter na Kounicove, Tungsram u Kapucínů (kam se kvůli názvu stále bojím vypravit) a Park Lane u Lužánek.
    Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  4. Přestože anonymní, tak velmi příjemný komentář :)) Děkujeme!

    Musím přiznat, že si píšem seznam míst, které máme navštívit/napsat recenzi, ovšem bohužel poslední dobou na to trpíme příliš závažným časovým deficitem. Nicméně za návrhy děkujeme a s potěšením uznamuji, že všechna tři místa v seznamu již jsou a mají poměrně vysokou prioritu, takže se na ně snad brzy můžete těšit :) V Encounteru jsem dokonce dnes brala coffee to go!

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní pouze z nedostatku účtů a nechuti k jejich vytváření - jméno nepomůže, nicméně má přítelkyně se nějakým způsobem zná se slečnou Barborou, odtud má znalost tohoto blogu :-)
    Výborně, díky za odpověď a budu se těšit. Coffee to go jsem tam ještě nezkoušel, ale rád to napravím, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím,
    toť jest super nej blog o kavárnách co jsem kdy četl, aspoň teď vím kde zajít v Brně na dobré espresso. Moc díky za takový dobrý info o kavárnách. :-) Zajda

    OdpovědětVymazat
  7. >> Zajda: tot jest super nej komentar, jaky jsme tu kdy meli :) Jsme radi, ze se libi. Dekujeme!

    OdpovědětVymazat
  8. caffe Minor zmenilo koncept z provozovny na prodejnu (coffee shop) vyberove kavy.Jednodruhove arabiky z dilny La Boheme cafe, podnikova prodejna znacky Bazzara espresso pro moravu. Kava mleta, nemleta, na doma,do kancelare...... Prodej technologii: vacuum potty, french pressy, moka express, filtry. Sirupy Philibert Routin 250ml a drobe darkove predmety.Sortiment se pomalu rozsireju i a zakladni baristicke vybaveni.
    Za nedlouho zde pristane stroj La Cimbali Dosatron m39 GT, nejmodernejsi technologiena evropskem trhu ((v kategorii espresso). Doporucuji novou navstevu a aktualizaci recenze.
    JAMAL

    OdpovědětVymazat
  9. Děkujeme za upozornění, já zatím chodil jen kolem a říkal jsem si, že je něco jinak ;) Zní to jako dobrá zpráva, přeci jen sehnat v Brně dobré suroviny a základní technologii není tak lehké. Asi se blýská na lepší časy.

    OdpovědětVymazat