sobota 13. března 2010

Meet me at Mezzanine

Tak kde začít? Nejlépe od začátku - kavárna Mezzanine se objevila na Údolní poměrně nedávno. Od té doby prožívala chvilkovou organizační nestabilitu s mizernou obsluhou a pohyblivou otvírací dobou, žádné začátky nejsou lehké, dokud se ovšem neustálila. Překvapivě se poměrně pevně stihla zapsat do brněnského dění a stala se privátní kavárnou fssáků a mladých lidí. Odpoledne tam už bývá poslední dobou nelehké najít místo, takže slibuji, že odteď budu psát už jenom v dobrém.

Mezzanine není ten typ kavárny, kterou bych někomu radila vyhledat ve chvílích sociopatie a romantického konfliktu se společností. Víc než kavárnu bych ho označila jako klub - místo pro akce, kulturu a setkávání, obohacené o snídaňové menu a nadprůměrnou kvalitu kávy. Je to moderní, minimalisticky zařízený prostor, za barem jsou mladí lidé, každou chvíli u stolku vedle vás někdo mluví anglicky, na zdech občas nějaká výstava... tahle kavárna prostě žije. Dobrou zprávou pro fssácké maminky také je, že kavárna má koutek pro děti, dobrou zprávou pro ostatní lidi je zas to, že se jedná o samostatnou místnost s mřížemi eh teda dveřmi...

Pokud budete mít štěstí, bude vás obsluhovat ten pěkný dredař a donese vám kávu Filicori Zecchini. S důrazem na to, že přesně takovou, jaká má být, aby byla dobrá. Věřte, že za barem se tu nikdo neocitnul omylem a Mezzanine se dle mého vkusu stal místem s nejlepší kávou, jakou v brněnském centru naleznete. Nechte se překvapit abstraktním latté art, které vděčně zabaví všechny s velkou představivostí a zachovalou schopností pareidolie, nebo osvěžujícím hitem loňského léta - vychlazeným espressem se sifonem. K tomu si můžete dát dortík Bohemka, výborné pannini za férovou cenu, a sami si můžete posloužit ze džbánu na baru a nalít si kohoutkovou vodou s plátky pomerančů, pochopitelně zadarmo. Spokojení budete i pokud jste byli včera kalit, snídaňové menu podávaji až do jedné hodiny. Co ještě by vám tak mohlo scházet?

Hodnocení kavárny od Speciality Coffee Association of Europe (SCAE).

10 komentářů:

  1. Majiteľ Mezzaninu vlastní aj kaviareň v kine Art, takže podobne sa dá posedieť aj na opačnom konci centra Brna, majú veľkú zahrádku a obsluha občas flukturuje :)

    OdpovědětVymazat
  2. no ja jsem slysela, ze ten art uz pustili :/ dali vysoky najem, aby preplatili tu skupinu za tranzistorem-avii-falkem-daguerrem atd., a nakonec to nevytahli tak, aby se to vyplatilo, takze bohuzel...

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt? Vďaka tomuto blogu zisťujem, že polovica zaniká jedna moja obľúbená kaviareň za druhou... O Podobrazoch radšej nepíšte, len tak pre istotu :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Do Mezzaninu jsem se chystala už nějakou dobu, ale stále se k tomu nemohla rouhoupat. Slyšela jsem o ní od mnoha lidí a povětšinou šlo o samé pozitivní názory. Tak jsem se tedy před dvěmi týdny odhodlala.

    Že jde o nekuřácký prostor mne velice potěšilo a že je příjemně rozhlehlá taky. Vinný lístek je velmi kvalitní, ceny odpovídající. Ale tím má chvála, bohužel, končí. Obsluha mi a mému doprovodu nevěnovala dostatečnou pozornost (a to nás tam sedělo v celé kavárně celkem deset). Objednání trvalo věky. Pivo pokaždé načepovali jako slušného podmíráka (cca 2 cm), když se můj doprovod napodruhé ozval, ať to dočerpají, byli sice ochotní, ale nakonec místo toho, aby jej dotočili, nechali jej stát na baru dobrých deset minut, až klesla pěna. Seděli jsme hned vedle baru, takže jsme na něj viděli i slyšeli, ale co si obsluha i přesto všechno dovolila, nás zvedala ze židlí. Narovinu se na baru bavili o tom, že to tam nechají chvilku odstát a až pak jej dočepují! No ani netušíte, jak mě nasr...!

    Takže do Mezzaninu na dlouhou dobu NE!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to mě překvapuje, piva škoda, v Mezzu teď budou mít speciální akci s pivama, každý týden (?) krom stálých Svijan budou točit i nějaké další zajímavé pivo - jako teď je tam kavsnicová Polička, budou následovat Poutník 12°,Oslavany 12°, Bernard 12°, Sklepák 12°, Harrach 12°.

    OdpovědětVymazat
  6. v Mezzaninu maji podle me urcite nejlepsi kafe v Brne! a ten sympaticky dredar se jmenuje Vojta :)

    OdpovědětVymazat
  7. mezzanine je podla mna naozaj miesto kde dostanem najlepsiu kavu v centre.. musim sice povedat, ze ked som sa tam v zime vydal prvy raz, po tom ako som pocul samu chvalu tak som ostal velmi prekvapeny a sklamany. dostal som asi najhorsie espresso vobec. ziadne crema, chut, vona, nic.. nechcel som verit, ze po tom vsetkom, co som pocul o tejto kaviarni som dostal toto. ale bola to zrejme nejaka velka chyba, mozno nepozornost, neviem, co sa stalo, ale naozaj ta kava vyzerala ako tzv. "druhak".. povedal som si ale, ze skusim o nejaky cas znovu. A dobre som urobil. Espresso pri dalsej navsteve sa dalo zaradit do kategorie najvyssieho standardu. vsetko tak ako malo byt, o cappuccine ani nehovorim. odvtedy navstevujem mezzanine pravidelne a momentalne sa velmi tesim na rozne druhy talianskych kav ktore budu v ponuke kazde dva tyzdne, myslim. uz som ochutnal trucillo a tesim sa na dalsie :)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkujem za komentář, rozhodně se vyplatitlo vrátit:) Mě akorát mrzí, že ještě nezačali letos s tím espressem se sifonem, bylo to výborné. Jinak v běžné nabídce mají i portugalskou kávu Nicola, kterou servírují trochu zvláštně a s celou tyčinkou skořice, je to netradiční, ale chutnala mi. Ochutnávek jsem si tam všimla káv Mokarabia, akorát to bylo už po akci a docela mě mrzí, že takovéhle věci nemají na webovkách, takže dík za tip, že to tam pořád běží :) Jinak u mě Mezzanine taky pořád vítěz, zvlášť za to, že si udrželi stále dobré ceny (capp za 36czk je prostě paráda).

    OdpovědětVymazat
  9. tak na to espresso so sifonom som zvedavy :)
    inak tu su vypisane datumy a kavy ktore sa budu dat ochutnat v mezzanine:
    http://www.coffeespecialist.cz/espesso-italiano-v-kavarne-mezzanine-325.html
    :) marian

    OdpovědětVymazat