pondělí 25. října 2010

White house café: Splněný sen, nejen majitelů


Po dlouhých nejasnostech se kavárna v sále Břetislava Bakaly konečně otevřela veřejnosti. Byla to tichá, nenápadná událost tohoto podzimu, nikdo to předem až tolik netušil, zkrátka žádný humbuk, přišla však věc nečekaná.
Pro mě osobně se totiž otevření této kavárny stalo událostí podzimu. Na kavárenské mapě vynikl kvalitní koncept, kde se majitelé snaží a jdou správným směrem.
Majitelé s pomocí architekta vyřešili skvěle komplikovaný průchozí prostor, ve kterém je kavárna situovaná. Na druhou stranu "ta okna", šla by tady udělat špatná kavárna? Šla, ale tenhle případ to rozhodně není. V interiéru nejsem největším milovníkem minimalistického designu, ale tady se mi líbí, velmi. Nic tu není zbytečně, nic vás neruší, a přitom vás potěší milé detaily, malé zelené vázičky (a květ bych ocenil spíše živý, i když napodobenina orchidei je zdařilá). Pro děti zde mají hezký koutek, takže se nemusíte bát si je sem vzít.
I grafická úprava menu patří mezi povedené, velmi se mi zamlouvá narušení snad až příliš dokonalé úpravy dopsáním několika položek ručně, aneb kde by byla Cindy Crawford bez svého znaménka krásy, že?
I obsahová stránka menu vás jistě potěší, káva zde je přijatelná i pro náročnější konzumenty, předpokládám, že nejednotnost v úpravě White house café je již napravena, ale je to jen začínající klopýtnutí a jinak působí i ohledně kávy velmi snaživě. Zajímavé retro na lístku je přítomnost melty, dal jsem si ji já, i další a všichni jsme se ptali jestli nám to chutná a jestli nám vůbec kdy chutnala ;), ale byl to takový příjemný návrat do dětství. Nekafoví uživatelé ocení kvalitní čaje a k tomu na snídani třeba nahřátou ciabattu s kvalitním prosciuttem, či kozím sýrem a trochou čtyřbarevného pepře.
Snídalo se mi krásně. Obsluha byla příjemná, přežila naše chaotické objednávání, ulice za okny existovala jakoby v jiném rychlejším světě a já seděl tady, kde čas byl trochu pomalejší, dojmy trochu intenzivnější a možnost vychutnávat si detaily a malé radosti všedního dne mnohem větší.
Tedy jak jsem psal na začátku, můj osobní kavárenský objev podzimu, tak tam běžte a nechte se rozmazlovat, ať tam mají trochu víc lidí, snad si pak ale budeme mít kam sednout ;)
Kavárnu najdete na naší kavárenské mapě, chlubí se i na facebooku, a mají pěkný web.

UPDATE: Kavárna bohužel skončila. 

3 komentáře:

  1. Ja jen dodam, ze maji kavu COVIM a ve velikosti salku se vyznaji. Co me ale prekvapilo, je smes arabiky a robusty v pomeru 1:1, coz je opravdu dost netradicni. Ja chut robusty nevyhledavam a mam radeji rozmanitou skalu chuti arabik, ale posudte sami, jak vam sedne. Bezkofeinova kava zde muze byt od veci, protoze robusta miva vyssi obsah kofeinu, dalsi mlynek jsem ale za barem bohuzel nezahledla.

    Tesi me, ze rozlevaji i privlastkova vina a maji v sortimentu celou radu bio-eko podivnosti, krasne hrnicky na cerstve caje a meltu ovsem rozjasni i ten nejdestivejsi den.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za hezkou recenzi. Je zavazující. :) Kávu White House Café jsme v rámci možností "unifikovali". Kávy je samozřejmě vždy stejně, jen velikost zmrzliny se může lehce lišit. /samozřejmě ne moc a větší je správně/

    Bezkofeinová káva je v podech, rovněž od Covim. Při servírování je otevřený obal od použitého podu na tácku. Takže bezkofeinová káva je skutečně bez kofeinu. :)

    Za WHC Zuzka Čtv.

    OdpovědětVymazat
  3. Ted jsem si vsimla preklepu v mem predchozim komentari, melo tam byt samozrejme *nemusi byt od veci*, omlouvam se, obcas se proste zamyslim... ale myslim, ze z logiky veci to snad vyplynulo, o obsahu kofeinu v bezkofeinove kave jsem nepochybovala. Dekuji za ujasneni s temi pods.

    Taky dekujeme, tesi nas kdyz jsme poteseni, ze pak muzem tesit :)

    OdpovědětVymazat