pondělí 28. prosince 2009

Rendez vous s Klimtem

Jednou jsme tak dlouho vybírali nějakou novou nevyzkoušenou kavárnu, kam bychom si mohli zajít, až jsme přebrali. Nakonec jsme se do žádného velkého experimentu nepustili a zavítali jsme do časem prověřené kavárny Rendez Vous. A nebyli jsme zklamáni... ale ani nijak zvlášť překvapeni. Klasika, zlatý střed.

Zlatá je i barva, která je pro Rendez Vous charakteristická. Celá kavárna je pojatá v teplých žlutých a pískových odstínech a na její harmonické uspořádání dohlíží postavy u Stromu života, který rozpíná své větve po stěnách. Na chod kavárny dohlíží postavy (muži) za pultem a ti jsou vskutku ozdobou své číšnické rasy (viděli jste Allenova Sólokapra?). Obsluha je tedy opravdu pozorná a pozorně také nabízí obsah nápojového lístku, který je vyveden ve formátu A3- tedy zvlášť výhodném pro krátkozraké/dalekozraké v závislosti na tom, jak daleko od očí jste zvyklí lístek držet :) V každém případě se tam dočtete, že kromě velmi dobré kávy Illy (zde bychom zvláště chtěli doporučit sesnoubení kávy s mlékem, protože je jemná a zahalují ji zde příkrovem kvalitní mléčné mikropěny), si můžete vychutnat britské čaje Harney and Sons. Kavárna dále nabízí občerstvení především ve středomořském duchu a konečně sama sebe definuje jako "palačinkovou kavárnu".

Takže přátelé, až půjdete na rande a nebudete ho zrovna chtít koncipovat dobrodružně (tedy zkoušet nově otevřené kavárny s rádoby kreativními názvy, před kteroužto "sázkou do loterie" jsme Vás varovali nedávno), zvolte Rendez Vous. Kdo je připraven, není překvapen.

Kavárnu Rendez Vous najdete na Moravském náměstí v těsné blízkosti kina Scala a Moravské galerie a návštěva tohoto jejího sousedství (galerie před a kino po kávě) se jeví jako příjemně strávené odpoledne, nebo to neustále se nabízející rande- n´cest pas?

7 komentářů:

  1. Příjemné místo, nic tím nezkazíte :-) A ten nápojový lístek stojí za to vidět. Snad jen překvapí ta přítomná velkoplošná televize nad barem, naštěstí bez zvuku, ale přeci jen koukat v kavárně na hokej se mi zdá trochu divné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To máš pravdu, ta tam je úplně irelevantní, že? Stejně na ni nejde téměř odnikud vidět a když sedíš u baru, tak musíš patrně hodně zalamovat hlavu :-) No tak aspoň jsi vyvedl můj příspěvek ze sterilní neutrality nějakou kritikou.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezká kavárna. Vadila mi tam jediná věc - ta šíleně hlasitá disko hudba. Když jsme požádali číšníka, aby ji ztlumil, tak jsme se dozvěděli, že si to majitelé přejí mít nahlas, takže se s tím nic dělat nedá....škoda:)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkujeme za komentář, zvláštní, že majitel má přednost před zákazníkem. Myšlenkové pochody takových majitelů jsou mi záhadou. Ale na obhajobu musím říct, že nám tam nehrála, asi jsme přišli v době revolty či vzpoury, kdy vůle majitelů byla zlomena, snad se tak bude dít častěji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Kavarensky lepsi standard za prijatelne ceny ale neprijemna obsluha

    Sem, do Rendez Vous Cafe, zajdu priblizne jednou do roka a to vetsinou jen, kdyz se k nekomu pripojim do spolecnosti, protoze se tu necitim dobre. Servis, podle mne, pokulhava za peknym prostredim, skvelym umistenim (centrum Brna, pobliz kino, galerie, divadlo, uzel MHD) a prijatelnymi cenami (1x Palacinka s tvarohem a povidly a porci cerstve a prave (!) slehacky, 1x zavin se slehackou a bakelitovou cokoladovou polevou, 1x salek porcovaneho cerneho caje do salku, 1x matonka 178 Kc). Citron k cernemu caji jsem na pozadani nedostal, mozna jsem neobjednaval dostatecne durazne. Cukr je neporcovany v cukrence na stolku. Pro zaplaceni jsem byl vyzvan, abych sel na bar, protoze jsem se hodlal odpojit od pratel a zaplatit jen za sebe a nikoliv za cely stul. Obsluha je sice noblesne oblecena a rychla, ale bez noblesy a obcas specha na ukor komfortu zakaznika, znate ten pocit "tak uz vyklop, co chces". Jablecny zavin stal za starou belu, pulcentimetru vysoka obdelnikova placka s rozblemcanymi jablky nemohla vylepsit ani cerstva slehacka. Palacinky standardni kvality, nic extra dobryho ani spatnyho, kypre a cerstve testo i napln rozhodne vylepsilo skore za debakl se strudlem. V kavarne se kouri v prostoru oddelenem tak leda virtualne a tak na me cisnik prubezne oteviral a zaviral ventilacku, coz bylo na konci ledna skoro jako pobidka k odchodu, ale na druhou stranu, tohle je spis vytka na majitele, nez toho chudaka, co chtel pro hosty cistejsi vzduch. WC udrzovane, bez problemu, stejne jako cely interier, pusobi ciste a prijemne. Bohuzel, obsluha mne odradila od dalsich navstev zase minimalne na rok a osobne zvu pratele jinam, ackoliv polohou se Rendez Vous Cafe vybizi samo.

    OdpovědětVymazat
  6. Byla jsem v ní dvakrát, v obou případech na snídani. Croissanty měli výtečné, doporučuju.
    Na rozdíl od jednoduchého lístku na jejich internetových stránkách, zde měli jiné názvy kávy a espreso bylo trochu moc objemné na to aby bylo espresso. Chuťově nepovím, bjá jsem si dala capuccino, to bylo fajn. Nedají obyč. vodu ani když si o ni řeknete.
    Seděla jsem dvakrát v nekuřácké části a záviděla kuřákům jejich pohodlné sedačky a křesla — v nekuřácké části jsou malinké stolky a nepohodlné židle. Asi jsem měla smůlu, při obou návštěvách tam někdo kouřil na baru, v nekuřácké části, tudíž jsem stejně smrděla. Jako navečer mi to neva, ale když takhle mám chodit celej den...
    Obsluha byla příjemná, lístej je i pro poloslepé (veliký lístek a veliké písmo) a toalety jsou čisté a pěkné.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za další cenné připomínky. Oddělení kuřácké a nekuřácké části je v Randez vous bohužel vskutku spíše imaginární a mnoho radosti mi to nedělalo. Ale lístek stojí za to, tedy jděte alespoň na jednu návštěvu kvůli tomu lístku :-)

    OdpovědětVymazat