pondělí 26. dubna 2010

Loď do neznáma: Café Scala

Po velmi dlouhé době jsem navštívil kavárnu v budově kina Scala a kromě obsluhy jsem nebyl zrovna mile překvapen.
Café je designově hezky vyvedené, má koncept, někam směřuje. A vlastní velmi nápaditý bar, který připomíná loď, ale...! Právě ta loď se jí stala osudnou, ptám se tedy několikrát proč. Proč se jako host, který si sedne naproti baru, musím koukat na Jar, tekuté mýdlo a kartáč? Proč musí na to baru být kočičky, tulipány, sušená květena? Jaro, léto, podzim, zima? Už jen sněhulák tam chyběl. Proč je bar doslova zavalen, nádobím, věcmi na přípravu kávy, sklenicemi? Pod tím vším se tento zajímavý a dominující prvek celé kavárny bohužel potápí jako Titanic.
Zbytek kavárny hezký, z velké části naštěstí na bar vidět není. Sedí se tu příjemně a obsluha je výtečná, usměvavá a milá, přesně jak to má být. Chlípné oko může potěšit dekolt jedné slečny, která zde pobíhá mezi stolečky.
Pokud jde o menu, tak opět jsem zažil směsici emocí: pobavení, zklamání, podivení. Oni tu totiž mají kuchyň, ve které vaří jedno denní menu denně a pak Vám, milí hosté, dle Vaší chuti připraví smažený sýr, hermelín nebo kuřecí řízek. Obdivuhodná invence! Tedy je libo "presso" se smažákem? Prostě nechápu!
Káva spíše podprůměrná a speciálně kvůli ní by sem asi nikdo nešel. Zbytek rozpačitý.
Café Scala je jedním z těch podniků, kde obsluha předběhla interiér a ten zase předběhl nabídku pochutin a pití. Vlastně nevím, jestli je to dobře nebo ne. Ale když už půjdete do toho kina a budete mít předtím chvilku, tak svůj doprovod snad neurazíte, když tu chvíli posedíte. Případně pokud jste sami, tak si můžete počíst v obstojném výběru časopisů, či se připojit k místní wi-fi.
Kavárnu naleznete zde.

2 komentáře:

  1. K té kávě - za espresso se tu vydává tak 200ml zabiják a vodu dostanete pouze k němu, cappuccino je v ošklivém hranatém hrnku a pěna se liší podle servírky, a kdo zlobil, může si rovnou dát pořádnou českou dávku - "policejní kafe" :) to je to obrovské espresso dolité teplým mlékem podávané v hrnku na čaj, nápoj pro všechny, kteří upřednostňují množství...

    OdpovědětVymazat
  2. No, trochu se toho mista zastanu: atmosfera je tam prijemna, hermelin moc dobry, cteni na urovni a Petinka za barem jednoznacne skvela. Faktem je, ze kocicek a snehulaku na baru jsem si v zaplave pozitivnich dojmu z merunkoveho vina a cokoladoveho dortu nejak nestihla vsimnout :)

    OdpovědětVymazat