úterý 13. dubna 2010

Za žárovkami do Café Tungsram


Na Kapucínském náměstí směrem k muzeu najdete malou a designově velmi povedenou kavárničku s krkolomým názvem Café Tungsram a po naší včerejší návštěvě se shodujeme, že by neměla uniknout Vašemu zornému poli.

Svatostánek kávy je to malý, o to detailněji doladěný. Interiér je velmi příjemný, odvážný a zajímavý. Jistě se v něm najde lecjaká nevšednost a většinu z nás asi upoutá okázalý bar, za kterým se během naší návštěvy nacházela příjemná servírka s úsměvem mírně tajemným. Pozornost jistě upoutá i gramofonový jukebox.
Bílá výmalba stěn je obdařena navíc proužky modré a žluté, což jsou hlavní doplňkové barvy kavárny a celkově tato kombinace působí velmi příjemně.
Café dělá čest svému jménu a žárovek tu uvidíte víc než dost, i díky tomu je posezení zde velmi fajn.
V Tungsramu mě potěšili nejvíce asi lístkem, který je hezky zpracovaný, ojedinělý, neotrhaný, a hlavně rozčleněný do kategorií, takže v něm člověk nemusí plavat a sáhodlouze vybírat. Za mě doporučuji víno, které mají z nějakého malého sklepa a řecký jogurt, ořechů je tam opravdu víc než dost. Pěna na cappucinu vypadala také víc než obstojně. Toto menu je jedno z prvních, kde bych ocenil mírné, ale opravdu jen mírné rozšíření o kakao a nějakou další pochutinu k zakousnutí, ale celkově jsem z něj měl blízko k nadšení.

Milí čitatelé, neváhejte a navštivte tento kousek okázalosti na Kapucínském náměstí, jistě budete mile překvapeni, uvítáni a napojeni. Zasedněte do skoro školní lavice a dejte se do klidného a pomalého rozhovoru, tato kavárna k tomu přímo vybízí.

Kavárnu najdete zde a můžete se o ní dočíst něco i na Facebooku.

7 komentářů:

  1. Náhodou jsem vygooglila něco, čím vás vzdělám :)

    The word "TUNGSRAM" is originated from the English and German names of tungsten (TUNGSten + wolfRAM). With this name the Company wanted to emphasize that it was the owner of the tungsten lamp patent granted first in the world and the fact that it engaged itself with the lighting business.

    A jinak káva Filicori Zecchini, cappuccino chutanlo trochu jinak, než z Mezzu, ale nedokázala jsem zatím identifikovat, zda to bylo mlékem, nebo kávovarem. Pěně se nestydím dát ten přívlastek micro :) takže víc než v pořádku, ovšem zářným bodem návštěvy byl skutečně ten řecký jogurt s ořechama a medem, to je vám dobrota.

    Ovšem zapomněl jsi na Výprodej snů, škříňku s drobnostmi a radostmi, po kterých zatouží-li vaše srdíčko, můžete si ji beze strachu či ostychu vzít a do kasičky hodit tolik, za kolik vám ta krása stojí. Já jsem ukořistila brož!

    Nevím čím, ale nečím si mě ta kavárna opravdu získala.

    Jo a vinařství Hrdina&dcera, zní to výborně, chutná jakbysmet!

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že pan Čestmír snad usnul na vavřínech. Personál se neustále střídá, což se projevuje na kvalitě kávy i na způsobu jejího servírování. Dnešní zážitek, kdy jsem objednané macchiato dostala v obřím hrníčku a k tomu konvičku kondenzovaného mléka, byl přímo otřesný a lituji, že jsem to rovnou neodmítla. Ušetřila bych si zažívací obtíže. Takové škody ani milá obsluha nenapraví.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za komentář. To mě celkem překvapuje a mrzí, snad to byl jen chvilkový výpadek. Měj jsem za to, že je to takový stabilní bod v Brně kavárenském a ejhle, že by i tam se polevilo?

    OdpovědětVymazat
  4. Musím souhlasit s Jitkou, kafe tam za moc už nestojí. Překvapivě je Tungsram i na scuku, ale už to není, co to bývalo. Nebo spíš zamrzli a nesnaží se dál.

    OdpovědětVymazat
  5. Patřím mezi pravidelné návštěvníky tohoto zařízení. Popravdě, jsem vždy nadšen. Káva je servírovaná vždy tak, jak má být. Chuť ani milý úsměv pohodového personálu nevyjímaje. Když není chuť na kávu, případně v horkých letních měsících, nedokážu si představit jít jinam, než na líbeznou zahrádku do T. na výborný Harrach.
    Co se týká "stagnace" v kvalitě služeb, ono když jste dobří, je další progres vidět daleko hůř, než v situaci, kdy ze špatného podniku uděláte vymazlený. Hosté mají vždy tendenci, když nevidí neustálé zlepšování a změny, vnímat prostředí všech kaváren (hospod apod.) jako upadající. S tím ovšem nesouhlasím - kvalita, prostředí i káva je stále na jedné z nejvyšších úrovní v Brně!

    OdpovědětVymazat
  6. Na zaklade vaši recenze jsem podnikl výpravu, která pro mne skončila velkým zklamáním. Uvnitř to takřka čpělo rozlitym pivem, intrier je již lehce omsely a na kávu jsem ztratil po vstupu chut. Škoda toho. Snad příště.

    OdpovědětVymazat
  7. Mrzí no, škoda toho podniku. Jak se tu ale probíralo - recenze je už zastaralá.

    OdpovědětVymazat