sobota 14. listopadu 2009

Kavárna je místo, kde se podávají kávy

Jak jednoduše to zní, ale skýtá to již po prvním přečtení spoustu otázek. Považujeme snad za kavárnu koutek na pracovišti, kde stojí automat? Řadí se mezi podniky kavárenské i hospody a restaurace, zmrzlinové stánky, rychlá občerstvení apod.?
Když si nadpis přečteme pozorně, tak nazřeme několik důležitých slov a u těch bych se chtěl zastavit. Prvním slovem je podávání - káva je podávána, nejlépe s úsměvem a určitě rukou lidskou ne ramenem automatickým, tedy koutek na pracovišti díky tomuto můžeme vyloučit. Dalším neméně podstatným slovem jsou kávy (plurál!), není to tedy místo, kde se podává káva jedna, ale více druhů, které lze od sebe již na první pohled odlišit. Tento požadavek by splnila spousta podniků, proto se náš kavárenský kodex rozrostl na více bodů, kde je kavárna jako místo blíže specifikována.
Co jsme se tedy dozvěděli v prvním bodu našeho kodexu? Nejpodstatnější pro Vás milí čtenáři myslím bude fakt, že kavárna není místem, kde by se podávala káva jedna nebo se nepodávaly kávy vůbec. Mohli bychom nadpis trochu přeformulovat a říci, že kavárna je kavárnou právě a jedině tehdy, pokud se v ní podává víc než jeden druh kávy.

2 komentáře:

  1. Mé matematické srdce plesá nad poslední větou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy nečekal jsem, že se zavděčíme zrovna tomuto oboru, ale jsem rád a posílám zdravici do Olomouce (myslím):-)

    OdpovědětVymazat